Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž napadol zahraničných študentov, pretože hovorili cudzím jazykom
Zdielať na

Muž napadol zahraničných študentov, pretože hovorili cudzím jazykom

Archívna reportáž

OSTRAVA / Ostravskí policajti pátrajú po osobe, ktorá ešte v novembri napadla skupinku zahraničných študentov. Boli to dvaja chlapci a dve dievčatá vo veku od 20 do 24 rokov prišli za štúdiom do Ostravy zo štátov Európskej únie.

"Štvorica študentov nastúpila do električky. V čase jazdy, keď sedeli v zadnej časti vozidla a hovorili medzi sebou po anglicky, hodil po nich páchateľ tácku od pizze a zlou angličtinou im povedal, že je sú v jeho meste a majú hovoriť po česky," uviedol hovorca ostravskej polície Richard Palát. 

Muž ďalej študentov slovne urážal a na zastávke, na ktorej študenti vystúpili s nimi vystúpil tiež. "Vo svojom konaní naďalej pokračoval. Jedna zo študentiek sa ho snažila upokojiť, on ju silno odstrčil. Potom udrel dvadsaťročného študenta päsťou do tváre," povedal hovorca. Mladíkovi spôsobil zranenie, s ktorým musel ísť na lekárske ošetrenie. 

Následne napadol muž 24-ročného mladíka, ktorého bil aj po tom, ako padol na zem. Nechal ho až keď sa mu vyšmykol a utiekol. 

Podľa portálu Novinky.cz začali policajti trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. V prípade, že mladíka nájdu, hrozia mu až tri roky za mrežami. 

Napadnutia v prostriedkoch verejnej dopravy sa dejú aj na Slovensku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy