Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladík odišiel zo školy, aby pomohol splniť prianie umierajúcemu kamarátovi
Zdielať na

Mladík odišiel zo školy, aby pomohol splniť prianie umierajúcemu kamarátovi

KALIFORNIA / Devätnásťročný Dillon Hill z americkej Kalifornie prerušil štúdium na vysokej škole, aby sa mohol naplno venovať charitatívnej kampani. Rozhodol sa tak potom, čo zistil, že sa jeho dobrému kamarátovi z detstva vrátila rakovina a lekári mu nedávajú veľkú šancu na prežitie.

Známych môže mať v živote človek plno. Ale skutočných kamarátov, ktorí sú ochotní pomôcť v každej situácii, býva len hŕstka. Jedným takým je aj Dillon Hill.

Jeho rovnako starý kamarát z detstva, Chris Betancourt, sa prvýkrát dozvedel o leukémii v roku 2009. Po pomerne úspešnom boji sa u neho v septembri tohto roku opäť prejavila. Prognóza lekárov tentokrát znela hrozne – len rok života.

"Minulý mesiac mi Chris volal a povedal, že umiera,“ uviedol Dillon Hill pre Telegraph. "Podľa doktorov nie je žiadna nádej na zlepšenie. Rakovina tentokrát zmutovala do novej formy, ktorá je odolná voči väčšine experimentálnych liekov, ktoré už užíval. Tentokrát už to asi neprekoná.“

"Doktori mu dávajú maximálne rok života. Povedal mi, že sa bojí, že nestihne všetko, čo si prial v živote zažiť.“ Práve to bol spúšťač, ktorý všetko odštartoval. Dillon všetko nechal tak a začal zháňať peniaze, aby kamarátovi pred smrťou pomohol splniť všetko, čo si praje.

https://twitter.com/theburiedlife/status/935934461509648384

Chrisove priania zahrňujú okrem iného napríklad pomoc človeku bez domova, vystúpení v televízii, výstup na horu, alebo vytvorenie nejakého svetového rekordu. Obaja chlapci chcú zo svojej cesty za splnením prianí natočiť video a umiestniť ho na Youtube.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy