Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitá šoférka odišla z nehody, v aute nechala zranenú šesťročnú dcéru
Zdielať na

Opitá šoférka odišla z nehody, v aute nechala zranenú šesťročnú dcéru

Archívna reportáž

PRAHA / Pri zrážke dvoch osobných áut v Štiříně v okrese Praha-východ sa v nedeľu večer vážne zranilo šesťročné dievča. Jeho matka šoférovala pod vplyvom alkoholu, z miesta nehody odišla preč.

Nehoda sa stala na okraji Štiřína, smerom na Kamenicu. V Ringhofferovej ulici sa čelne stretli dve autá, jedno z nich skončilo po nehode mimo cesty a druhé len niekoľko metrov od miestneho rybníka.

V jednom z áut zostalo vážne zranené šesťročná dievčina. Šoférka tohoto auta z miesta nehody odišla. Dievča z vozidla vytiahol šofér druhého automobilu, ktorý sám utrpel pri nehode zranenia. Po žene začalo v okolí pátrať hneď niekoľko policajných hliadok, píše portál novinky.cz. Pre zranené dievča vzlietol na miesto vrtuľník leteckej záchranky. Opitú ženu sa podarilo vypátrať po niekoľkých desiatkach minút. Podľa informácií od polície nafúkala viac než 1 promile alkoholu.

Policajti museli cestu uzavrieť. Záchranári ošetrili ľahko zraneného šoféra, ktorého potom na jeho vlastnú žiadosť nechali na mieste. "Zranenému šesťročnému dievčaťu poskytli intenzívnu lekársku starostlivosť. Dieťa bolo pripojené na umelú pľúcnu ventiláciu a s vážnym zranením hlavy vrtuľníkom transportované do motolskej nemocnice. Do nemocnice sanitka neskôr previezla zranenú šoférku," povedala hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy