Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Stovky zranených a desiatky mŕtvych, sezóna motocyklistov sa skončila
Zdielať na
Krimi

Stovky zranených a desiatky mŕtvych, sezóna motocyklistov sa skončila

BRATISLAVA / Novembrové počasie definitívne ukončilo motorkársku sezónu. Počas roku polícia zaznamenala stovky nehôd motocyklistov.

V cestnej premávke sú najzraniteľnejší práve motorkári. Aj tento rok si to vyžiadalo svoju daň v podobe ľudských životov. Od začiatku roka 2017 až do konca októbra polícia eviduje až 341 dopravných nehôd, ktoré zavinili práve motorkári. "O život prišlo 18 z nich. V rovnakom období v minulom roku evidujeme o 21 nehôd viac a o tri usmrtené osoby menej," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

To znamená, že za 10 mesiacov v roku 2017 bol v priemere každý deň jeden motorkár, ktorý zavinil dopravnú nehodu. Približne to isté číslo platí aj pre rok 2016. Na cestách sa ešte aj v novembri nájde zopár odvážlivcov na motorkách, no podľa odborníka je už správny čas svoje mašiny zazimovať. "Ešte stále vidíme pár odvážlivcov na skútroch, ale treba si uvedomiť jedno. Mení sa nám počasie, je podstatne chladnejšie tým pádom už aj vozovka je oveľa chladnejšia," povedal dopravný konzultant Maroš Palesch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy