Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Panika v Londýne. Svedkovia hovorili o mužovi so zbraňou
Zdielať na

Panika v Londýne. Svedkovia hovorili o mužovi so zbraňou

LONDÝN / Na známej londýnskej ulici Oxford Street sa odohral v piatok podvečer incident. Ľudia odtiaľ utekali v panike. Dopravná polícia vyzvala ľudí, aby okamžite opustili oblasť metra a okolia stanice Oxford Street Circus. Na mieste boli aj Slováci. Polícia po menej ako dvoch hodinách metro opäť otvorila.

Zatiaľ nie je presne známe, čo spustilo paniku. Niektorí svedkovia tvrdia, že videli muža so zbraňou. Doprava je pozastavená a ľudia utekali preč z miesta okolo metra na Oxford Street, kde malo dôjsť k incidentu. "Ak ste na Oxford Street choďte sa skryť do budov a zotrvajte tam, kým nenariadime inak," informovala Metropolitná polícia. 

Na mieste boli aj Slováci 

Podľa prvých príspevkov, ktoré sa začali objavovať na Twitteri ľudia opisovali chaos. Na jednom z videí je vidieť, ako ľudia v panike s plačom utekajú preč z Oxford Street. Na mieste bol aj Slovák Martin Trulík. "Práve som sa snažil zaparkovať v blízkosti Oxford Circus. Zrazu veľký krik, ľudia začali bežať proti mne úplne v panike. Padali jeden cez druhého. Rýchlo som sa zaistil v aute a okolo samí policajti. Momentálne som sa odtiaľ nejak dostal. Nedalo sa odtiaľ vyjsť, všade boli policajti, hasičské autá a sanitky," opisuje dianie Martin. 

https://twitter.com/EmilyBarnfather/status/934104297310212096

Niektorí svedkovia hovoria o výstreloch zo zbrane. Ľudia sa skrývali v obchodoch. Iní zas pustili svoje nákupy na zem a utekali preč. V Londýne je aj dcéra moderátorky Eirky Barkolovej, Patrícia. Spolu s priateľmi je ubytovaná v centre mesta, neďaleko Oxford Street. "Ja som našťastie nebola pri tom útoku. Jeden môj kamarát bol priamo tam. Do telefónu mi to opísal ako streľbu vonku z metro stanice Oxford Circus. Následne všetkých ľudí, čo tam boli, evakuovali alebo zavreli do obchodov. Môjho kamaráta už pustili von. Ďalšieho kamaráta, ktorý sa nachádzal v obchode premiestnili do podzemia a nedovolia im ešte stále ísť von," hovorí Patrícia. Jej kamarát, ktorý bol pri incidente hovoril, že niekto niekoho zastrelil. Metroplitná polícia zatiaľ žiadnu obeť nepotvrdila.

https://twitter.com/jaywaydan/status/934107594955939840

Dopravná polícia nariadila evakuáciu, píše britská BBC."Stanica Oxford Circus je uzatvorená, dokým nevyšetríme incident," informovala dopravná polícia. 

https://twitter.com/HiImCharlotte/status/934102933481934848

https://twitter.com/fmarchese_uk/status/934103595531808768

Rýchly zásah polície

Na miesto rýchlo dorazili ozbrojené aj neozborojené zásahové zložky. Polícia po prehľadala celú oblasť, ale nenašla žiadne stopy po páchateľoch ani po streľbe. Po menej ako dvoch hodinách metro opäť otvorili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy