Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pápež František dostal nové Lamborghini, no voziť sa v ňom nebude
Zdielať na

Pápež František dostal nové Lamborghini, no voziť sa v ňom nebude

Archívna reportáž

VATIKÁN / Pápež František dostal nezvyčajný dar. Talianska automobilka mu v stredu podarovala biely model Lamborghini Huracán. Voziť sa v ňom ale neplánuje a verný zostane svojmu papamobilu. Nové športové auto tak pôjde do dražby. Výnos z jeho predaja rozdelí medzi štyri charitatívne projekty.

Hlava katolíckej cirkvi za prítomnosti zástupcov značky Lamborghini auto najprv posvätila a na kapotu pridala svoj podpis. Jedinečný model športového vozidla teraz prevezme britská aukčná spoločnosť Sotheby's. Cena bežného Lamborghini Huracán se pohybuje približne okolo 200 tisíc eur. Aukčná spoločnosť už teraz očakáva, že dražba pápežovej verzie zarobí oveľa viac.

Výnos z predaja poputuje napríklad na podporu iniciatívy, ktorá sa podieľa na rekonštrukcii obydlí, náboženských priestorov a verejných budov v irackej oblasti Ninive. Organizácia podľa Vatikánu pomáha kresťanom, ktorých vyhnala vojna, opäť nájsť svoje korene a svoju dôstojnosť. Vatikán tiež plánuje podporiť talianske združenie, ktoré pomáha obetiam gangov, ktoré ovládajú prostitúciu a dve talianske organizácie, ktoré pôsobia v Afrike.

Pápež František podobný nezvyčajný dar dostal už v minulosti. Motocykel značky Harley-Davidson tiež poputoval do charitatívnej dražby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy