Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šiel na pivo s kamarátmi. Prebral sa v Londýne, 2 500 kilometrov od domova
Zdielať na

Šiel na pivo s kamarátmi. Prebral sa v Londýne, 2 500 kilometrov od domova

Archívna reportáž

ALBEȘTI / Miahi Danciu pochádza z Rumunska. V čase, keď sa mu stala príhoda, ktorú v súčasnosti rieši takmer každé médium v Rumunsku, bol nezamestnaný. Mal ženu aj deti, no rodina ho opustila, pretože dosť pil. Možno aj to je dôvod, prečo sa po tom, ako sa vybral na pivo s kamarátmi v jeho rodnom meste, ocitol 2500 kilometrov od domova.

Posledná vec, na ktorú si Danciu pamätá je, že sedel v jednej z krčiem vo svojom rodnom meste a popíjal pivo s kamarátmi. Pamätá si ešte, že sa rozprávali o tom, že si v najbližšej dobe chce nájsť prácu. Potom už nevie o ničom. 

Keď sa prebral, prvé čo si uvedomil bolo, že ho bolí celé telo. Najprv si všimol, že leží na zemi a následne si uvedomil, že všetci okolo neho hovoria rečou, ktorej nerozumie. Bol to pre neho šok a nevedel si vybaviť nič, čo sa dialo pred tým ako sa prebudil. 

Vzhľadom na to, že bol dobitý, niekto mu zavolal záchranku, ktorá ho odviezla do nemocnice. Mal šťastie, pretože jedna zo sestier pochádzala z Rumunska a mohla si tak overiť odkiaľ pochádza. Keď zistila, že si nič nepamätá, rozhodla sa jeho príbeh zverejniť na facebookovej stránke Rumunov v Británii. Dúfala totiž, že by ho niekto mohol spoznať alebo aspoň dodať informácie o tom, ako sa mohol dostať do Veľkej Británie. "Našli ho opitého a domláteného. Odviezli ho do nemocnice, kde mu prezradil, že nikoho v Londýne nepozná. Bol veľmi prekvapený, že sa nachádza tak ďaleko od domova. Netušil ako sa sem dostal. Ak ho niekto pozná, pošlite mi správu a ja mu to odkážem," napísala sestrička. 

Podľa portálu Novinky.cz sa týmto prípadom zaoberajú rumunské média. Pátrajú po spôsobe, ako sa mohol Danciu zo dňa na deň presunúť o 2500 kilometrov a prečo bol zbitý. Zatiaľ sa im ale podarilo zistiť len to, že ho naposledy videli v krčme so svojimi kamarátmi. 

"Je to naozaj milý chlap, ale veľa pije. Už v minulosti mu alkohol spôsobil stratu pamäte, takže sa tomu ani veľmi nečudujem," uviedol jeden z miestnych obyvateľov. 

Prípady, kedy po oslavách či po posedení s kamarátmi alkohol spôsobil problémy sú aj na Slovensku. Napríklad ako tento mladík, ktorý zo svojho problému obviňoval kamarátov. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy