Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bojuje s rakovinou, má za sebou 8 chemoterapii a teraz priviedla na svet dieťa
Zdielať na

Bojuje s rakovinou, má za sebou 8 chemoterapii a teraz priviedla na svet dieťa

Archívna reportáž

SOKOLOV / Pôrod je najkrajšia chvíľa v živote ženy. Pavlíne Maťhovej (31) zo Sokolova sa však podaril zázrak, ktorý si nevedia vysvetliť ani lekári. Minulý týždeň sa jej narodila zdravá dcéra Kačenka, a to aj napriek tomu, že pred pôrodom sa liečila z rakoviny.

Pôrod bol naplánovaný až na koniec novembra: "Som ale už rada, že mám pôrod úspešne za sebou, aj keď to bolo o niečo skôr. Veľmi som sa bála, aby všetko dopadlo dobre. Kačenka je zdravá a to je najdôležitejšie," hovorí Pavlína pre portál blesk.cz.

Tá si minulý rok v máji nahmatala hrčku na prsníku. Diagnóza bola zdrvujúca - rakovina. Musela ihneď podstúpiť chemoterapie, kvôli ktorým jej vraj odumreli vaječníky a v budúcnosti nebude môcť mať deti, pretože je rakovina tohto typu agresívna a hormonálna. Taktiež ju čakala operácia, pri ktorej jej mali odstrániť prsník. Mame malej Sáry (3,5) sa však podaril veľký zázrak a nečakane otehotnela. 

"Kojím a zatiaľ je všetko bez problémov. Po šestonedelí ma čaká odstránenie vaječníkov a možno aj maternice. Potom musím na mastektómiu oboch prsníkov. Počítam aj s kolotočom najrôznejších vyšetrení, zatiaľ totiž nikto netuší, čo mi v tele rakovina behom tehotenstva napáchala. Ja ale verím, že všetko je na dobrej ceste a modlím sa, aby bolo všetko v poriadku," dodáva na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy