Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Štvornohý policajt musel do dôchodku. V službe mu bránila genetická porucha
Zdielať na

Štvornohý policajt musel do dôchodku. V službe mu bránila genetická porucha

OHIO / Dlhoročných kolegov, policajta a jeho psa, takmer rozdelila choroba, ktorou štvornohý detektív trpel. Pre poruchu nervov mal odísť do vyslúžilého dôchodku. S tým sa však odmietol zmieriť jeho pán a vymyslel spôsob, ako psa naďalej udržať medzi mužmi zákona.

Keď sa Matt dozvedel, že jeho štvornohý parťák by mal ísť do dôchodku, zrútil sa mu svet. "Bol to jeden z najhorších pocitov, aké som v živote zažil," uviedol a majiteľ psa policajt Matt Suster.

S Generalom sa zoznámil pred tromi rokmi a odvtedy sú spolu každý deň. Pred pár mesiacmi si však policajt všimol, že s jeho kolegom niečo nie je v poriadku. "Išli sme do auta, on naskočil a vtedy zakňučal. Vedel som, že ho niečo bolí,“ uviedol Matt. 

Na veterinárnej klinike nič nenašli ani po niekoľkých vyšetreniach. Poslali ho teda na špeciálne testy, kde zistili, že trpí nezvyčajnou genetickou poruchou. Tá spôsobuje zaseknutie nervov v chrbtici a spôsobuje veľkú bolesť. To Generalovi znemožnilo zostať vo svojej funkcii. "Môže byť domáci miláčik, ale už nemôže robiť veci, ktoré od neho potrebujeme ako od výcvikového psa,“ hovorí.

Jeho pán si mohol vybrať – buď sa so svojim psom rozlúči alebo zaplatí päť tisíc dolárov za starostlivosť. Matt prvú možnosť ani len nebral do úvahy. Toľko peňazí nemal a tak sa rozhodol usporiadať zbierku. Prekvapilo ho ako rýchlo a štedro ľudia reagovali. Za pár dní dostal oveľa viac, než vôbec potreboval. Zvyšné peniaze chce nechať pre prípad, že by sa jeho kolegovia ocitli v podobnej situácii. "To je akoby vám povedali, že sa máte zbaviť vlastných detí. To by predsa nikto neurobil," opísal Matt situáciu, v ktorej sa už nechce nikdy ocitnúť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy