Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rok ho bila, nútila kradnúť a poslúchať na slovo. Ženu obvinili z týrania
Zdielať na

Rok ho bila, nútila kradnúť a poslúchať na slovo. Ženu obvinili z týrania

Archívna reportáž

SOKOLOV / Musel znášať dlhé mesiace týrania, musel kradnúť a musel poslúchať na slovo. Keď sa 60-ročný muž rozhodol nasťahovať do domu svojej o štyri roky mladšej družky, nepredpokladal, že skončí ako jej otrok na dlhých 12 mesiacov.

Jeho utrpenie začalo pred rokom, keď sa nasťahoval do domu svojej 56-ročnej partnerky. Tvrdila, že sa mu bude u nej lepšie žiť. Najprv ho nechala spať na pohovke v kuchyni, no neskôr ho presťahovala do chodby, kde spal na matraci. "Prístup do ostatných miestností mal len so súhlasom obvinenej ženy. Mohol sa teda zdržiavať len v chodbe a čakať na rozkazy obvinenej," uviedla policajná hovorkyňa Kateřina Krejčí. 

Muž musel plniť rozkazy svojej partnerky, pretože ak neposlúchol, fyzicky ho napadla. "Žena ho nútila vykonávať domáce práce, a ak nebola spokojná, fyzicky ho napádala údermi päsťou do tváre a do tela. Keď chcel muž po napadnutí ísť na ošetrenie, zamkla ho v byte," popísala hovorkyňa Krejčí praktiky obvinenej ženy.

Žene ale domáce týranie nestačilo. Muža nútila kradnúť v obchode, v prípade, že by to odmietol, vyhrážala sa mu bitkou. Pri každom pokuse o krádež ho ale pristihla ostraha, a tak sa mu žiadna z krádeží nepodarila. "Obvinená naviac s poškodeným dochádzala na poštu, a keď si vyzdvihol dôchodok, zobrala mu ho aj s občianskym preukazom. Týmto konaním spôsobila poškodenému hmotnú škodu presahujúcu 65-tisíc českých korún (asi 2 528 eur) a morálnu škodu spôsobenú správaním a konaním z jej strany," opísala hovorkyňa. 

Podľa portálu IDnes.cz, napokon donútila svojho partnera, aby si vzal úver. Vytvorila k tomu falošný doklad a ten potom muž predložil pri uzatváraní úverovej zmluvy. Po odovzdaní peňazí od sprostredkovateľa úveru, mu žena zas peniaze vzala. Ženu obvinili z týrania osoby žijúcej v spoločnom obydlí, z vydierania i z úverového podvodu. Hrozí jej trest odňatia slobody na štyri roky. 

V archívnej reportáži si môžete pozrieť podobný prípad ženy, ktorá týrala svojho manžela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy