Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievčaťu (16) dohadzovali mužov za 40 eur. Dvaja kupliari už poznajú trest
Zdielať na

Dievčaťu (16) dohadzovali mužov za 40 eur. Dvaja kupliari už poznajú trest

SNINA / Dohadzovali jej mužov za 40 eur. Iba 16-ročné dievča nahovorili na prostitúciu dvaja miestni muži a dve ženy. Polícia ich ešte minulý rok obvinila zo zločinu kupliarstva. Dvoch z nich sudca Okresného súdu v Humennom v týchto dňoch uznal vinných. Hoci za kupliarstvo hrozí až 10-ročné väzenie, oni vyviazli s podmienkou. O prípade zisťovala viac reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová.

"Ja som sa bála, že keď to nebudem robiť, že budú nadávať alebo dačo také," hovorí dievča. Všetko sa dialo na čerpacej stanici. Tínedžerku dohadzovali mužom, ktorí ju práve tam vyzdvihli.

Nebolo to samozrejme zadarmo, 40 eur bola suma, ktorú si dievča malo vždy vypýtať. Peniaze potom musela odovzdať hlavnému organizátorovi tohto biznisu Marekovi. Ten nám ale povedal, že nie všetko bola pravda a tínedžerka si vraj veľa vecí vymyslela.

Dievča sa so všetkým zdôverila mame a tá kontaktovala políciu. Polícia začala prípad vyšetrovať. Obvinení sa v týchto dňoch postavili pred sudcu. Zo štyroch obvinených napokon odsúdili iba dvoch, muža a ženu. Tí ale vyviazli s podmienečným trestom. "Sudca Okresného súdu Humenné uznal obvinených za vinných zo zločinu kupliarstva formou spolupáchateľstva, za čo obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere 24 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tridsiatich mesiacov," informuje policajná hovorkyňa Ivana Petrufová s tým, že žena dostala desať mesiacov s podmienečným odkladom 18 mesiacov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy