Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pápež pozval na obed väzňov, tí využili stretnutie na útek
Zdielať na

Pápež pozval na obed väzňov, tí využili stretnutie na útek

VATIKÁN / Dvaja talianski väzni, ktorých pápež pozval na obed využili pozvanie ako príležitosť na útek, informovali v stredu talianske médiá. Pápež František sa počas nedeľnej cesty do severotalianského mesta Bologna rozhodol poobedovať v bazilike San Petronio so zhruba 1 400 ľuďmi v núdzi - s imigrantmi, bezdomovcami a väzňami.

V opise, ako sa situácia stala, sa talianske médiá rozchádzajú. Nie je jasné, či muži zmizli hneď po príjazde do Bologni, alebo či s pápežom obedovali a po čase sa vytratili počas modlitieb, ktoré sa konali na hlavnom boloňskom námestí Piazza Maggiore. Dvojica je stále na úteku.

Muži pôvodom z Neapolu na stretnutie s pápežom prišli v rámci skupiny dvadsiatich trestancov. Dvojica pred útekom prebývala v alternatívnom väzení blízko Modeny. Zariadenie sa sústredí na začleňovanie zadržaných späť do spoločnosti, napísala agentúra AFP.

Pápež František sa o situáciu a postavenie trestancov živo zaujíma a pravidelne sa s nimi počas svojich ciest v Taliansku aj v zahraničí stretáva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy