Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Turisti nevedeli zísť z vrchu po tom, ako fajčili marihuanu. Museli zavolať záchranárov
Zdielať na

Turisti nevedeli zísť z vrchu po tom, ako fajčili marihuanu. Museli zavolať záchranárov

Archívna reportáž

Záchranná akcia trvala asi tri hodiny

Štvorica kamarátov sa rozhodla vyhodiť si z kopýtka na najvyššom vrchu Anglicka Scafell Pike (978 m) a zapálila si cigaretu s marihuanou. Nečakali zrejme, že doslova stratia pôdu pod nohami. Z vrchu už totiž neboli schopní zísť. 

Keďže bolo už pol siedmej večer a stmievalo sa, nevideli inú možnosť a zavolali tiesňovú linku. Už o tri hodiny boli bezpečne dolu, uviedol portál Independent. Neskôr horskí záchranári zverejnili na sociálnej sieti informácie k prípadu a nezaobišlo sa to ani bez kritizujúceho komentáru. "Osoby privolali pomoc po tom, ako uviazli na vrchu, pretože užili marihuanu. Museli sme preto zalarmovať horských záchranárov, letecké posily a zdravotnú pomoc. Nemáme na to slov," uviedol hovorca miestnej polície. 

Ďalej upozornili turistov, že do hôr idú na vlastnú zodpovednosť a nemali by to preto podceniť. "Užívať alkohol alebo iné látky, ktoré môžu ovplyvniť váš úsudok značne zvyšuje riziko ohrozenia. Nemá to na horách čo robiť." Záchranné akcie turistov sa nevyhli ani slovenským vrchom. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy