Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krátka sukňa Brigitte Macron rozdelila svet
Zdielať na

Krátka sukňa Brigitte Macron rozdelila svet

Archívne video

PARÍŽ,NEW YORK / Množstvo reakcií vyvolalo oblečenie, v ktorom sa francúzska prvá dáma Brigitte Macron nechala vidieť počas Valného zhromaždenia OSN. V komentároch svetovej tlače či na internete sa objavujú výrazy ako príliš krátke či vulgárne, napísal francúzsky denník Le Figaro.

Po Melanii Trump a jej neladiacich lodičkách sa tak do ohniska kritiky mediálnej módnej polície dostala manželka francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorého 18. septembra doprevádzala na zasadnutie OSN. A jej voľba odevu sa stala predmetom značného počtu komentárov.

V stredu 20. septembra francúzska prvá dáma večerala s Melaniou Trump a ďalšími manželkami najvyšších predstaviteľov účastniacich sa zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. S Brigitte Macron sa tiež stretla najmladšia držiteľka Nobelovej ceny za mier, Pakistánka Malala Júsufzai, aby spolu "prebrali vzdelanie pre dievčatá a spôsoby, ako môže Francúzsko pomôcť", uviedla Malala.

Brigitte Macron si na túto príležitosť obliekla čierne šaty od Louise Vuittona, ktoré jej končili nad kolenami. Obliekla sa v štýle, na ktorý si u nej Francúzi už zvykli - ale zahraničná tlač s ním zjavne ešte oboznámená nie je.

Emmanuel Macron z tohto stretnutia vložil na Twitter fotografiu, kde vykúka časť stehna jeho sediacej manželky. A smršť reakcií typu: "Príliš krátke pre 64-ročnú ženu!" na seba nenechali dlho čakať.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/910570261950472194

Deň predtým si obliekla biele šaty ozdobené čiernou krajkou - opäť od Louisa Vuittona. A už tie boli na medzinárodne médiá príliš. Rumunský časopis Ok! v tejto súvislosti označil Brigitte Macron za "jednu z najkontroverznejších prvých dám. Nielen pre značný vekový rozdiel medzi prezidentským párom, ale tiež preto, že jej štýl obliekania nie je pre 64-ročnú ženu vhodný".

"Spoločnosť si nedokáže predstaviť, že by žena v podobnom postavení mohla byť zvodná. Skôr ju chce vnímať ako materský typ, ako ženu, ktorá je babičkou, a do tejto role sa tiež pasuje," povedala psychoanalytička Sophie Cadalen. 

Samozrejme, nie všetky komentáre boli len negatívne. Britský denník The Observer napísal, že "veľmi parížske šaty prvej dámy boli pre New York dokonalou voľbou".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy