Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dojímavé gesto. Bezdomovec hľadal dva dni majiteľku, ktorá stratila na ulici kabelku
Zdielať na

Dojímavé gesto. Bezdomovec hľadal dva dni majiteľku, ktorá stratila na ulici kabelku

BOLTON / Slušní ľudia sa nájdu všade, aj medzi bezdomovcami. Jeden taký v anglickom meste našiel na ulici ženskú kabelku, no po majiteľke nebolo ani stopy. Muža to neodradilo a strávil dva pátraním, až napokon kabelku odovzdal 20-ročnej Daisy. Tá z vďačnosti založila nadáciu, v ktorej pre muža zbiera peniaze na jeho nový domov.

Daisy Owen stratila svoju kabelku, v ktorej boli peniaze, bankomatové karty a iPhone v hodnote 300 libier, keď sa bola večer baviť v meste Bolton. Povedala, že Paul Calderbank jej vrátil vieru v ľudskosť, keď jej po dvoch dňoch kabelku priniesol. 

Paul žije na ulici už štyri roky, uvádza portál Independent. Keď našiel pohodenú kabelku pred miestnym podnikom mal dve možnosti. Miesto bezstarostného privlastnenia, vybral si dvojdňové pátranie po jej majiteľke. Z vodičského preukazu zistil meno, horšie bolo zistiť, kde býva. Pýtal sa mladých ľudí v okolí či mladú ženu náhodou nepoznajú. Mal ale strach, že by ho mohli upodozrievať z krádeže kabelky a tak na ňu pripol odkaz, kde vysvetľuje svoju misiu. 

Hladoval, no na peniaze nesiahol

Napokon narazil na kamarátov mladej ženy a tí mu pomohli zorganizovať ich stretnutie. "Som veľmi šťastná a vďačná, že takýto ľudia stále žijú na tomto svete," hovorí Daisy. Z kabelky jej nič nezmizlo a ani si nič nepýtal na oplátku. Radšej hladoval, akoby si zobral desať libier z peňaženky. Momentálne prespáva Paul v moteli, ale nemá stály domov.

Dobrých ľudí je viac ako sa zdá

Daisy preto založila nadáciu, v ktorej zbiera pre neho peniaza na jedlo, oblečenie a bývanie. "Musíme tohto človeka dostať z ulice. Rozprávala som sa s ním, čo by chcel spraviť s vyzbieranými peniazmi a povedal, že by si zohnal byt a zaplatil zaň aj zálohu," vraví Daisy. Jej pôvodný plán bolo vyzbierať 1 500 libier, no dobrých ľudí je zrejme viac ako dúfala. Už teraz je na účte viac ako 1 700 libier za tri dni a suma neustále rastie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy