Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Los Angeles zažíva najväčší požiar v histórii. Zhorelo viac ako dve tisíc hektárov lesa
Zdielať na

VIDEO: Los Angeles zažíva najväčší požiar v histórii. Zhorelo viac ako dve tisíc hektárov lesa

LOS ANGELES / Masívny požiar, ktorý v parku La Tuna Canyon Park vypukol v piatok, vyhnal ľudí z domovov. V sobotu major mesta vyzval všetkých ľudí, aby spravili opatrenia na ochranu svojich životov a majetku. Ide totiž o najväčší požiar aký kedy mesto zažilo.

Kapitán Branden Silverman v sobotu potvrdil, že vykonali dobrovoľné aj povinné evakuácie, ale nedošlo k hláseniam o zraneniach. Navrhol, aby každý mal plán na evakuáciu, ak to bude potrebné. Burbank, ktorý je požiarom najviac postihnutý, je v distrikte Los Angeles.

Požiar zostáva na 10 percentách odkedy vypukol piatok a rozšíril sa sa cez La Tuna Canyon Park v horách Verdugo, povedal požiarny útvar Los Angeles. V sobotu úrady pomohli evakuovať 300 rodín z Burbank a 180 z Los Angeles. Na mieste zasahuje viac ako 500 hasičov a ďalších 100 prišlo na pomoc z oblasti Houstonu, kde zasahovali po hurikáne Hurvey. 

    Oheň zhoršovali horúčavy a vietor, uvádza portál CNN. "Tieto meteorologické faktory budú mať za následok možnosť rýchleho šírenia požiaru v kritickej oblasti. Minimálne v sobotu večer," uviedla meteorologická služba.

    Súvisiace články

    Najčítanejšie správy