Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Opakovane znásilnenú a zbitú Poľku hodili do mora. Dúfali, že sa utopí
Zdielať na

Opakovane znásilnenú a zbitú Poľku hodili do mora. Dúfali, že sa utopí

RIMINI / Štyria muži, ktorí v sobotu na talianskej pláži surovo zbili a opakovane znásilnili 26-ročnú poľskú turistku, ju po čine hodili do mora a dúfali, že sa utopí a nebude tak proti nim môcť svedčiť. Poľka sa z posledných síl dostala na breh, kde ju našla náhodná okoloidúca a privolala pomoc.

Mladá Poľka bola na pláži so svojím manželom. Toho útočníci zbili do bezvedomia a okradli. Napriek tomu, že má vážne fyzické zranenia, nehovoriac o psychickej traume, je ochotná pri dolapení páchateľov spolupracovať. "Určite by som ich dokázala bez problémov identifikovať. Na ich tváre nikdy v živote nezabudnem," uviedla. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, ktorý sa odvoláva na poľský denník, talianska polícia by už mala poznať totožnosť dvoch útočníkov z pláže. Podľa vyjadrení šéfa prokuratúry v Rimini Paola Giovanoliho, by mali byť útočníkom na stope. 

Talianskej polícii odišiel na pomoc aj štvorčlenný poľský tím zložený z jedného prokurátora, z dvoch policajných vyšetrovateľov a z tlmočníka. Mimoriadne surovým a brutálnym činom sa začala zaoberať aj poľská justícia. Pri dokázaní viny hrozí útočníkom v Poľsku trest odňatia slobody od piatich do dvanástich rokov. 

Tento čin vyvolal v Poľsku vlnu pobúrenia. Zástupca ministra spravodlivosti Patryk Jaki uviedol, že by si zaslúžili trest smrti, a že v tomto konkrétnom prípade by osobne obnovil mučenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy