Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvaja muži útočili v Londýne a v Bruseli. Jeden nožom, druhý mačetou
Zdielať na

Dvaja muži útočili v Londýne a v Bruseli. Jeden nožom, druhý mačetou

LONDÝN BRUSEL / Neznámy páchateľ zaútočil na policajtov nožom pred Buckinghamským palácom v Londýne. Dvaja policajti boli ľahko zranení, útočník bol zadržaný. Muž, ktorý zaútočil na vojakov v Bruseli a ktorého následne postrelili, zraneniam v nemocnici podľahol.

Podobný incident sa stal v piatok vo večerných hodinách aj v Bruseli, kde polícia postrelila muža, ktorý zaútočil mačetou na dvoch vojakov. O incidente, pri ktorom polícia útočníka postrelila, informoval napríklad The Independent. "Myslíme si, že šlo o teroristický útok," uviedla hovorkyňa prokuratúry.  Podľa nej útočník dvakrát vykríkol "alláhu akbar!", teda Boh je veľký. 

Postrelený útočník, ktorý v piatok večer v centre Bruselu zaútočil na Belgických vojakov zomrel.

Starosta Bruselu Philip Close na mieste povedal, že podľa všetkého išlo o individuálny útok jediného útočníka.

Belgický premiér Charles Michel na sociálnej sieti Twitter podporil prácu bezpečnostných zložiek a dodal, že zostávajú v pohotovosti.

Belgické médiá informujú, že vojaci majú zranenia na hlave, resp. na rukách. Na miesto dorazili už aj záchranári v sprievode polície. Incident sa odohral na ulici Emile Jacqmain Avenue v centre belgickej metropoly.

Útočníkom je podľa belgických médií asi 30-ročný Somálčan, ktorý je v kritickom stave. Záchranári ho previezli do nemocnice. 

Desiatky príslušníkov belgickej armády hliadkujú v uliciach Bruselu každý deň už rok a pol od minuloročných teroristických útokov na letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek.

https://twitter.com/MailOnline/status/901164879075299328

https://twitter.com/RTLnieuws/status/901167752462958592

Súvisiace články

Najčítanejšie správy