Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Plamene zasiahli aj prírodnú rezerváciu nad Makarskou riviérou
Zdielať na

FOTO: Plamene zasiahli aj prírodnú rezerváciu nad Makarskou riviérou

BIOKOVO / Od začiatku týždňa hlásia miestne úrady nové oblasti postihnuté požiarmi. Sústreďujú sa aj okolo obľúbených letovísk. Najnovšie požiar spozorovali aj v prírodnom parku Biokovo nad Makarskou riviérou.

Chorvátski hasiči bojujú s požiarmi, ktoré poslednú dobu ničia rozsiahlu oblasť pozdĺž Jadranského pobrežia. Niektoré sa už podarilo dostať pod kontrolu, inde, ako v Biokove sa oheň opäť rozhorel. Z časti môžu za to vysoké horúčavy. No za niektorými požiarmi stoja mladí výtržníci. 

Podľa najnovších informácii sa k jednému z požiarov priznala iba 25-ročná Chorvátka, ktorá oheň založila kvôli Srbom. "Nemám Srbov rada už od vojny. Vtedy nám podpálili dom a moja rodina prišla o všetko." Oheň založila pri obci Burgud, ktorá leží asi desať kilometrov od mestečka, kde väčšina obyvateľov je Srbského pôvodu. Medzi ďalšími páchateľmi je aj päť maloletých detí a jeden 18-ročný mladík. 

Najnovšie plamene zachvátili prírodný park v Biokove. Pred dvoma dňami horel tiež ostrov Hvar. Z miest prinášame autentické fotografie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy