Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto nabúralo do dvoch zastávok. Najmenej jeden človek je mŕtvy
Zdielať na

Auto nabúralo do dvoch zastávok. Najmenej jeden človek je mŕtvy

AIX EN PROVANCE / V juhofrancúzskom meste nabúral vodič s autom okolo 8:15 ráno miestneho času do zastávky hromadnej dopravy v severnej časti mesta. O necelú hodinu neskôr prišlo k rovnakej udalosti na inom mieste v Marseille. Na mieste zahynula 42-ročná žena, zranená je 29-ročná žena.

Najmenej jedna žena sa stala obeťou nárazu auta v Marseille. Vodič nabúral do dvoch zastávok na dvoch rôznych miestach. Šoféroval biely van Renault Master, ktorý podľa predbežných informácií ukradol ráno pred nehodou. Policajti 35-ročného vodiča zatkli asi o 10 kilometrov od miesta udalosti. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa lokalitám vyhýbali.

Podľa aktuálnych informácií polícia udalosť nekvalifikovala ako teroristický čin. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na prokurátora. Ten tiež uviedol, že zadržaný vodič má psychické problémy. "Nič nenasvedčuje tomu, že sa jedná o teroristický útok," povedal prokurátor Xavier Tarabeux. U muža našli korešpondenciu s psychiatrickou klinikou a sústredia sa pri vyšetrovaní primárne na túto stopu.

#Marseille 2 attacks on 2 separate bus stops, the car was drove onto the pavement on purpose #France pic.twitter.com/EzvMJnp1Yh

— Darren Oatway (@DarrenOatway) 21. augusta 2017

Súvisiace články

Najčítanejšie správy