Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Bratislave zadržali utečencov, mali namierené do Rakúska
Zdielať na

V Bratislave zadržali utečencov, mali namierené do Rakúska

BRATISLAVA / Policajti v nedeľu vo večerných hodinách chytili pri hraniciach s Rakúskom skupinu ilegálnych migrantov z Pakistanu. Exkluzívne bol na mieste aj štáb TV JOJ spolu s reportérom KRIMI Richardom Bolješikom.

V bratislavskej Petržalke policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali šiestich Pakistancov. Tí mali namierené do susedného Rakúska. Podľa informácií TV JOJ utečenci boli na cestách rok a tri mesiace. Pred prevozom na policajné oddelenie museli všetci absolvovať osobnú bezpečnostnú prehliadku.

Utečencov si na policajnom oddelení v Petržalke prebrala cudzinecká polícia, ktorá s nimi vykonala prvotné úkony. Pokiaľ sa o ich osude nerozhodne, budú zadržaní v utečeneckom tábore na Slovensku. Podľa informácií nášho reportéra ich prevádzači pravdepodobne vyložili pred hranicou s Rakúskom a Pakistanci si pomýlili smer a namiesto do cieľovej destinácie, ktorou malo byť Rakúsko sa ocitli nechtiac na Slovensku. Pri výsluchu na oddelení vysvitlo, že traja cudzinci sú žiadateľmi o azyl v Bulharsku a v Maďarsku.

"Po vykonaní procesných úkonov budú umiestnení v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov Medveďov do času vrátenia na spomínané územia v zmysle Dublinského dohovoru," povedala hovorkyňa Policajného prezídia Denisa Baloghová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy