Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Namiesto oddychu črevné problémy. Dovolenkári žiadajú svoje peniaze späť
Zdielať na

Namiesto oddychu črevné problémy. Dovolenkári žiadajú svoje peniaze späť

SOFIA / Viacerí Slovenskí dovolenkári si pobyt v Bulharsku predstavovali inak, namiesto oddychu ich čakali črevné problémy a viacerí skončili na infúziách.

Namiesto dobrôt skončili na suchároch, rožkoch a ryži. Plážové ležadlá vymenili za nemocničnú posteľ s infúziami. Takto dopadlo niekoľko Slovákov na dovolenke v Bulharsku. S vírusovým ochorením bojovali počas celého pobytu.

Podľa jednej z nakazených klientok bola dovolenka v poriadku len tri dni po príchode. Potom začal mať ťažkosti jej syn a následne aj ona. Ženu, sklamal aj prístup delegátky, tvrdí, že v hoteli vírus musel byť už pred ich príchodom a nikto ich o tom neinformoval. 

"Dennodenne pribúdali Slováci, ktorí mali to isté ako my. Všetci mali prelepené predlaktie či Fíni, Slováci, úplne všetci. Dvesto až tristo izieb neviem či nebolo nakazených," uviedla klientka, ktorá bude svoje peniaze požadovať naspäť. 

Cestovná kancelária sa vyjadrila: "Na obsadenosť hotela z cca 800 hostí malo črevné problémy 12 našich klientov. V hoteli sa nachádzajú klienti z Nemecka, Anglicka, Poľska, Českej republiky, ako i klienti iných cestovných kancelárií zo Slovenska, a tí nehlásia žiadne "vírusové" ochorenia."

Slovenských turistov najviac mrzí, že ich nikto na problém v hoteli neupozornil. Ak by sa preukázalo, že cestovná kancelária vedela, že existuje riziko nákazy, tak by mohli žiadať náhrádu bolestného, prípadne aj straty radosti z dovolenky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy