Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Netanjahu hrozí zatvorením panarabskej televízie al-Džazíra
Zdielať na

Netanjahu hrozí zatvorením panarabskej televízie al-Džazíra

Zdroj: SITA

JERUZALEM / Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil, že zatvorí pobočku panarabskej televízie al-Džazíra v Jeruzaleme. Ako dôvod uviedol, že stanica podnecuje násilie v súvislosti s napätou situáciou na Chrámovej hore, informuje izraelský denník Haarec. "Al-Džazíra neprestáva podnecovať násilie na Chrámovej hore," napísal Netanjahu v stredu na Facebooku.

Niekoľkokrát už podľa vlastných slov apeloval na orgány činné v trestnom konaní a žiadal zatvorenie jeruzalemskej redakcie al-Džazíry. Ak sa tak vraj nestane v dôsledku výkladu práva, bude pracovať na zmene zákonov, ktoré povedú k vyhosteniu al-Džazíry z Izraela, pohrozil premiér.

Minulý týždeň v súvislosti so zrážkami medzi Palestínčanmi a izraelskými silami vo východnom Jeruzaleme a na Západnom brehu al-Džazíra zverejnila video, na ktorom izraelský policajt kope do Palestínčana. Ten kľačí na niečom, čo vyzerá ako modlitebný koberček. Stanica situáciu interpretovala tak, že izraelskí policajti napadli mierumilovných palestínskych demonštrantov pri Chrámovej hore.

Izrael nechal odstrániť sporné detektory kovov a kamery, ktorých inštalácia pri vstupe na Chrámovú horu po nedávnom útoku na izraelských policajtov, vyvolala minulý týždeň ostré protesty moslimov a viedla k ďalším násilnostiam.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy