Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dievčinu (3) v ZOO pohrýzol vlk: Nebola to naša chyba, bráni sa záhrada
Zdielať na

Dievčinu (3) v ZOO pohrýzol vlk: Nebola to naša chyba, bráni sa záhrada

Archívna reportáž

OLOMOUC / Trojročné dievča pohrýzol v polovici júla v olomouckej zoologickej záhrade vlk. Zviera bolo za oplotením vo výbehu, dieťa sa zrejme priblížilo aj napriek varovným ceduliam k ohrade. Policajti hľadajú prípadných svedkov, povedala krajská policajná hovorkyňa Irena Urbánková. Podľa hovorkyne ZOO Karly Břečkovej nešlo o pochybenie záhrady.

Zviera dievča poranilo v nedeľu 16. júla okolo 14:00 v zoologickej záhrade na Svätom Kopečku. Dievča utrpelo zranenia. Policajti sa udalosťou zaoberajú a preverujú jej okolnosti, uviedla policajná hovorkyňa.

Podľa hovorkyne ZOO Karly Břečkovej návštevníci porušili bezpečnostnú vzdialenosť od výbehu nebezpečných zvierat a priblížili sa až k hradeniu. Na nebezpečenstvo pritom návštevníkov upozorňujú pri výbehu cedule, kde je napísané, že sa ľudia nemajú k šelmám približovať. "Dievčatko zrejme sedelo, vlk mohol cez ohradenie vystrčiť maximálne jednu čeľusť, ďalej sa nedostal. Nešlo tak priamo o uhryznutie, ale odtrhnutie kože," povedala hovorkyňa ZOO. Z vyjadrenia polície podľa nej vyplynulo, že nešlo o chybu ZOO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy