Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Bývalá narkomanka zverejnila svoju fotku na výstrahu pred drogami
Zdielať na

Bývalá narkomanka zverejnila svoju fotku na výstrahu pred drogami

PARKERSBURG / Melissa Lee Matos zo Západnej Virgínie v USA zverejnila na sociálnej sieti svoje fotografie z čias, keď bola závislá od heroínu. Otrasné fotky majú vystríhať všetkých pred drogami a závislých majú povzbudiť v rozhodnutí zbaviť sa závislosti.

Melissa Lee Matos je bývalá narkomanka. Roky užívala vnútrožilne heroín, aj v čase, keď už bola matkou. "Takto som vyzerala každý deň, celé roky. S týmto musel žiť môj manžel. Okolo tohto chodili moje malé dcérky," okomentovala fotografie Melissa. Vyzerala ako zombie, s vyvrátenými očami, nečistou pleťou, vychudnutá, neprítomná. Dnes je už rok a pol "čistá". Fotografiami chce vystríhať všetkých, ktorí by chceli drogy vyskúšať. Aj takto môžu dopadnúť.

"Toto videla moja rodina a priatelia, keď som vo vzácnych príležitostiach vyšla z domu. Bola som chorá. Zomierala som. Zašla som už tak ďaleko, že som si myslela, že sa z toho nikdy nedostanem," priznáva úprimne Melissa. Hovorí o tom, že chcela zomrieť a život bez drog si nedokázala predstaviť. Na aktuálnych fotografiách je všetko inak. Melisse sa darí bojovať so závislosťou už takmer rok a pol a chce povzbudiť všetkých závislých, aby neprestávali veriť, že sa to dá.

"Ak ste závislí od drog, žiadam vás o toto. Pozrite sa na tieto fotky. Fotky mŕtveho dievčaťa, ktoré minulo každý cent na fet a zabudlo na to, že má deti, ktoré treba nakŕmiť a postarať sa o ne. Pozrite sa na dievča, ktoré prišlo o všetko. Na dievča, ktoré bolo také choré, že si myslelo, že už nikdy nenájde cestu von, až pokým to nedokázala," píše emotívne Melissa.

Len pár hodín po zverejnení dostala Melissa stovky správ a pod fotky pribudli tisíce komentárov od ľudí, ktorí bojujú so závislosťou. Mnohí ľudia jej vyjadrili obdiv, no našli sa aj takí, ktorí ju vinili z toho, že si s drogami vôbec začala. "Pred dvomi dňami som zverejnila správu pravdy, nádeje a zotavenia dúfajúc, že môj odkaz sa dostane ku každej stratenej duši," odkazuje kritikom. Jej správu zdieľali milióny ľudí a na každú kritiku dostane 50 podporných správ.

"Prisahám vám, že nádej jestvuje. Vyliečenie je možné. Jestvuje sloboda a pokoj, ktoré si zaslúžite. Prosím, dokážte to. Už viac nemusíte trpieť," uzatvára svoj silný odkaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy