Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tabuľka na dverách pápeža Františka hovorí jasne: Zákaz bedákania
Zdielať na

Tabuľka na dverách pápeža Františka hovorí jasne: Zákaz bedákania

VATIKÁN / Zmysel pre humor pápežovi Františkovi rozhodne nechýba. Na dvere jeho apartmánu pribudla ceduľka so zákazom, nie však so zákazom vstupu, ako by si každý hneď myslel.

Pápež František sa snaží dôležité veci vštepiť ľuďom aj pomerne humorným spôsobom. Najnovšie na jeho dverách pribudla tabuľka s naoko úsmevnou, no určite dôležitou radou. Návštevy sú povolené, no iba s dobrou náladou, bez zámeru bedákať alebo sťažovať sa.

Každý z nás sa denne sťažuje. Na teplo. Na zimu. Na prácu. Na systém. Podobne vyzerajú aj spovede pri farároch. Kým niektorí hľadajú pri duchovných pomoc, iní si prídu len vyliať srdce. Práve pre druhú skupinu je určený odkaz pápeža Františka na dverách jeho apartmánu. 

Zákaz bedákania

Tabuľku venoval pápežovi Františkovi taliansky psychológ. Ten ju prijal s tým, že mu určite vylepší náladu. V ozname na dverách sa však skrýva posolstvo pre všetkých.

Pápež František takýmito vtipnými výzvami často oslovuje aj neveriacich. Okrem sťažovania sa, že je všetko zlé varuje aj pred klebetením, ohováraním a tvrdo kritizuje korupciu. Ľudia mu preto vravia aj moderný pápež. Časté pozeranie do mobilov prirovnal k biblii a vyslovil želanie, aby veriaci čítali sväté písmo tak, ako správy v mobiloch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy