Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Po dvadsiatich rokoch snaženia porodila žena (60) dcéru. Muž ju vzápätí opustil
Zdielať na

Po dvadsiatich rokoch snaženia porodila žena (60) dcéru. Muž ju vzápätí opustil

NOVI PAZAR / Pár zo Srbska strávil 20 rokov úpornou snahou o dieťa. Podarilo sa im to v čase, keď tomu už nikto neveril. Atifa Ljačič porodila v júni vo veku necelých 60 rokov. Narodilo sa jej zdravé dievčatko. Namiesto rodinnej radosti však prišlo trpké prekvapenie - partner ju opustil.

Atifa Ljajič pracovala v miestnej textilnej fabrike a celý život snívala o dieťati, píše portál dnevne.rs. S jej partnerom, 68-ročným Šerifom Nokičom, sa to však dlhých 20 rokov nepodarilo. Až doteraz. V júni Atifa konečne porodila zdravú dcéru Alinu. Posledný trimester bola 59-ročná rodička pre vysokorizikové tehotenstvo hospitalizovaná. Keď napokon všetko dobre dopadlo a rodičia sa mohli tešiť z vytúženej dcérky, situácia sa zvrtla. Novopečený otec sa rozhodol, že otcom byť nechce a Atifu a Alinu opustil.

Tvrdil totiž, žeby nezniesol nočný plač a potrebuje dostatok spánku. "Dostala, čo chcela a teraz je šťastná," hovorí Nokič. Dodáva, že nie je najzdravší, trpí cukrovkou a má slabé srdce. Ani Atifa však na tom nie je zdravotne najlepšie, má vysoký tlak. Je však odhodlaná postarať sa o dcérku najlepšie, ako sa bude dať.

Finančne na tom novopečená mamička tiež nie je dobre, napriek tomu, že je sesternicou srbského ministra obchodu a podpredsedu vlády, Rasima Ljajiča. "Viem, že to nebude ľahké, ale stále verím, že jestvujú dobrí ľudia, ktorí mi pomôžu," hovorí s nádejou Atifa. Malá  Alina nebude mať ani otcove meno, nakoľko ten ju odmieta prijať za svoju. Nakoľko je dieťa počaté z darcovských spermií, test otcovstva je irelevantný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy