Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smrť slovenského bezdomovca vo Viedni spôsobili štyria jeho krajania
Zdielať na

Smrť slovenského bezdomovca vo Viedni spôsobili štyria jeho krajania

Archívne video

VIEDEŇ / Rakúska polícia v súvislosti s marcovou násilnou smrťou slovenských bezdomovcov drží vo väzbe štyroch jeho podozrivých krajanov. Dnes to podľa agentúry APA oznámila viedenská polícia s tým, že troch Slovákov vydalo do Rakúska Slovensko a štvrtého Česká republika. Štvorica sa už podľa prokuratúry priznala.

Telo bezdomovca objavila obsluha závodu na spracovanie odpadu v Grazi,. Pitva ukázala, že Slovákova smrť nebola prirodzená. Následné pátranie potom políciu priviedlo na stopu istého Slováka a Slovenky, ktorí sa s mŕtvym pravidelne stretávali, a neskôr ešte na ďalších dvoch slovenských mužov.

Dvoch Slovákov a Slovenku zadržala slovenská polícia, ktorá sa rakúskym úradom postupne vydala. Štvrtý Slovák bol chytený v Česku, keď bol na ceste do Nemecka. Praha ho Viedni odovzdala v polovici júna.

Zabitý Slovák zomrel 17. marca na izbe istého viedenského hotela, kde sa pätica podľa všetkého pohádala, svoju úlohu zohral aj alkohol, uviedla viedenská polícia. tiež spresnila, že štvorica sa pri výsluchu v zásade priznala, o čine ale podáva rozdielne výpovede a vinu podozriví zvaľujú jeden na druhého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy