Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec nemá peniaze na liečbu dcéry. Chodí s ňou ležať do hrobu, nech si zvyká
Zdielať na

Otec nemá peniaze na liečbu dcéry. Chodí s ňou ležať do hrobu, nech si zvyká

NEIJIANG / V juhozápadnom čínskom meste zúfalý otec nevie, ako má zachrániť svoju dvojročnú dcéru. Je vážne chorá a na jej liečbu už dali všetky rodinné úspory, aj sa zadĺžili. Vykopal jej hrob, kam sa s ňou chodí hrať a poležať si, aby si zvykla a nebála sa smrti.

Rodina žije na vidieku a nemajú peňazí nazvyš, píše denník Daily Mail. Liečba dvojročného dievčaťa je nad ich možnosti, doteraz už na ňu dali v prepočte takmer 15 tisíc eur. Snažili sa si aj požičiavať, no už im nikto viac nechce peniaze poskytnúť. Manželia sa rozhodli dokonca splodiť druhého potomka, aby chorej dcérke pomohli transplantáciou pupočníka, no na zákrok by napokon aj tak nemali peniaze, ako zistili. 

"Zahnali nás do kúta, nemáme už žiadnu možnosť," vyjadrila sa matka dievčaťa, Deng Min vo videu. Rozhodli sa vzdať liečbu a svoju pozornosť upriamili na pripravovanie ich dcéry na smrť. Otec dievčaťa vykopal hrob a tam sa s ňou chodí hrávať, aby sa na smrť pripravila a nebála sa jej. "Toto je miesto, kde bude odpočívať v pokoji. Jediné, čo môžem spraviť, je sprevádzať ju každý deň," hovorí otec Zhang Xinlei.

Choroba, ktorou dievča trpí, si vyžaduje celoživotnú liečbu. Pri talasémii sa netvorí hemoglobín, resp. tvorí sa len minimálne. Ten je zodpovedný za distribúciu kyslíku v tele krvným obehom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy