Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pre smrť mladého vodiča vyšli ľudia do ulíc. Pri protestoch zranili šiestich policajtov
Zdielať na

Pre smrť mladého vodiča vyšli ľudia do ulíc. Pri protestoch zranili šiestich policajtov

LONDÝN / Londýnskymi ulicami sa niesol šialený rev, po policajtoch lietali dlažobné kocky a zlosť demonštrantov si odniesli aj kontajnery, ktoré zhoreli do tla. Dôvodom bola smrť 25-ročného muža, ktorého mali príslušníci metropolitnej polície ubiť. Mladý otec po šiestich dňoch od incidentu podľahol zraneniam v nemocnici.

Mala to byť rutinná dopravná kontrola, ktorá ale skončila smrťou 25-ročného Edira Frederica Da Costu. V aute s ním sedeli ešte ďalší dvaja ľudia. Mladého otca vraj mali policajti brutálne zbiť. Následne ho prijali v nemocnici, kde po šiestich dňoch na následky zranení zomrel. Prvotná obhliadka tela ale nepreukázala, že by polícia spôsobila mladému otcovi akékoľvek zranenia chrbtice.  

To ľudí neodradilo a na základe výpovedí svedkov sa vydali do ulíc žiadať spravodlivosť. Kričali na policajtov, že mladému mužovi zlomili väzy. Protest sa ale ďalej stupňoval a vyústil do násilností v uliciach, pri ktorých sa zranilo šesť strážnikov. Tých zasiahli lietajúce dlažobné kocky. Privolané posily zadržali a odviedli štyri osoby. Polícia v uplynulých dňoch začala prípad údajnej policajnej brutality vo vlastných radoch vyšetrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy