Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Pri výbuchu v škôlke zomrelo najmenej sedem ľudí
Zdielať na

VIDEO: Pri výbuchu v škôlke zomrelo najmenej sedem ľudí

FENGSIEN / V utorok došlo k výbuchu pri vchode do materskej školy v meste Fengsein vo východnej Číne. Najmenej sedem ľudí zomrelo a ďalších 66 je zranených, z toho deväť je vo vážnom stave. Videá a fotografie kolujúce po internete ukazujú hrôzu ľudí a ako ležia na zemi po výbuchu. Na videu je vidieť samotnú explóziu.

Explózia zasiahla vchod škôlky zhruba o 16:50 (10:00 SELČ), keď deti odchádzali domov. Polícia nabehla na miesto hneď, ako bol nahlásený výbuch. 

Zatiaľ prebieha vyšetrovanie a polícia nekomentuje bližšie okolnosti výbuchu. Nevedia ešte či išlo o útok alebo nehodu. Čínske média uvádzajú, že medzi zranenými boli aj deti. Ďalší svedok im vraj povedal, že podľa všetkého vybuchla plynová tlaková fľaša, ktorá sa používa na varenie. 

https://twitter.com/PDChina/status/875310744899907584

Na sociálnych sieťach ľudia zverejnili fotografia. Scéna je desivá. Ľudia ležiaci na zemi, detský krik v pozadí. 

https://twitter.com/News_Executive/status/875321223126949888

Mesto Feng-sien je provincia Jiangsu, leží asi 595 kilometrov od metropoly Shanghai. Žije v ňom 1,2 milióna ľudí, uvádza portál CNN. Škôlky sa už v minulosti stali terčom útokov. Viedli ich ľudia, ktorí sa takýmto spôsobom chceli pomstiť susedom či spoločnosti. Tieto útoky väčšinou spáchali nožom alebo inými bodnými zbraňami, pretože držanie strelných zbraní je v Číne pod prísnou kontrolou.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy