Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Núdzové pristátie lietadla: Pasažieri diskutovali o terorizme a výbušninách
Zdielať na

Núdzové pristátie lietadla: Pasažieri diskutovali o terorizme a výbušninách

Archívna reportáž

KOLÍN NAD RÝNOM / Lietadlo spoločnosti EasyJet v sobotu večer núdzovo pristálo v Kolíne nad Rýnom na západe Nemecka. Dôvodom bola "podozrivá konverzácia" troch cestujúcich na tému terorizmus a taktiež podozrivá taška na palube. Lietadlo smerovalo zo slovinskej Ljublany do Londýna. Trojicu pasažierov zatkli.

Pilot sa rozhodol s lietadlom neplánovane pristáť v Kolíne nad Rýnom potom, čo cestujúci informovali palubný personál, že " niekoľko ľudí diskutovalo o záležitostiach týkajúcich sa terorizmu," povedal hovorca regionálnej polície agentúre AFP. Denník Bild s odvolaním sa na hovorcu nemeckej federálnej polície napísal, že sa podozriví muži rozprávali o "bombe" a "výbušniných".

Lietadlo Airbus 319 pristál v Kolíne nad Rýnom okolo šiestej hodiny večer. Polícia evakuovala šmykľavkami z lietadla 151 pasažierov a lietadlo prehľadala. Odpálila taktiež na izolovanom mieste tašku, ktorá patrila jednému z podozrivej trojice. Čo bolo jej obsahom, polícia neuviedla.

Na letisku bola medzi siedmou a desiatou hodinou večer prerušená letecká doprava a desať letov smerujúcich do Kolína nad Rýnom v tomto časovom intervale odklonili. Dvadsať letov odložili.

"Berieme situáciu veľmi vážne, no nemôžeme potvrdiť, že išlo o pokus o teroristický útok," uviedol pre denník Bild hovorca polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy