Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dovolenkári sa môžu tešiť na viac ako len hotelové izby
Zdielať na

Dovolenkári sa môžu tešiť na viac ako len hotelové izby

HERAKLION / Problémy v Turecku, Egypte, či hrozby islamistov adresované niektorým španielskym letoviskách hrajú v prospech Grécka. Očakávajú silnú sezónu, chcú ju využiť naplno a presvedčiť turistov, aby do ich krajiny prišli aj po ďalšie roky.

Krízu, ktorú zažívajú tento rok viaceré letoviská má Grécko už za sebou. "Turci pre problémy podliezajú ceny aby prežili. Pár rokov dozadu sme mali rovnaké problémy aj my. Tie dúfam, že čoskoro skončia aj tam, a príde rovnováha," vyjadril sa Vassilis Fragoulakis, obchodný riaditeľ siete Aldemar. 

Viac ako len ubytovanie

Jednou z atrakcií je napríklad olivová farma s dlhou históriou, ktorá leží kilometre od pláží na ostrove Kréta. Staré olivovníky produkujú aj dnes tony olív. Olej ďalej putuje do reštaurácií alebo hotelov. A práve tam ponúkajú výlety na olivovú farmu. "Naši klienti v našich hoteloch majú štýlový komfort. Aby sme klientom dali viac, rozhodli sme sa im ukázať odkiaľ berieme suroviny, kde ich pestujeme a ako ich vyrábame," vysvetľuje Vassilis Minadakis, ktorý je generálnym riaditeľom spoločnosti Grecotel.  

Nie len more

Na Kréte trávi leto aj švédsky profesionálny golfový hráč, Henrik Engdahl. "Počasie tu na ostrove je vynikajúce pre hranie golfu. Budúcnosť v tomto smere vidím pre Grékov excelentnú." 

To, aby ste sa mohli spoľahnúť na kvalitu hotelov a to nie len z obrázkov, má na starosti aj Lucia Palečková, ktorá pracuje ako predajkyňa leteniek a ubytovania v zahraničí. Veriť jej to môžte, lebo služby hotelov si vyskúšala na vlastnej koži. "Je stále lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť a väčšinou nepredávame niečo, čo nepoznáme, lebo nie všetko je napísane v katalógoch."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy