Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zverejnila tvár muža, ktorý zabíjal v Manchestri
Zdielať na

Polícia zverejnila tvár muža, ktorý zabíjal v Manchestri

MANCHESTER / Americké tajné služby zverejnili meno aj fotografiu pravdepodobného útočníka, ktorý má stáť za teroristickým útokom v Manchestri. Páchateľ bol identifikovaný ako 22-ročný Salman Abedi, narodil sa v Manchestri prisťahovalcom z Líbye. K zodpovednosti za tento útok sa medzitým prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

Britská polícia dnes oznámila, že už má potvrdenú totožnosť všetkých ľudí, ktorí prišli o život pri samovražednom bombovom útoku v Manchestri. Mená obetí však podľa nej bude možné zverejniť až po dokončení súdnych pitiev, čo vzhľadom na ich počet pravdepodobne potrvá štyri až päť dní.

Polícia uviedla, že kontaktovala všetky zasiahnuté rodiny, ktorým poskytujú podporu vyškolení príslušníci.

Samovražedný útočník v noci z pondelka na utorok odpálil v Manchestri výbušninu pred halou, kde sa práve končil koncert americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útok si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 64 hospitalizovaných.

Mená niektorých z obetí už zverejnili ich priatelia a príbuzní. Najmladšou osobou, ktorá prišla o život, je osemročná Saffie Roussosová. Známe je aj to, že medzi mŕtvymi sú najmenej dvaja Poliaci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy