Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pasažier, ktorého v apríli vyhodili z paluby lietadla, bol agresívny
Zdielať na

Pasažier, ktorého v apríli vyhodili z paluby lietadla, bol agresívny

Archívne video

CHICAGO / Americká letecká spoločnosť United Airlines, ktorú 69-ročný David Dao, chce zažalovať za incident, ktorý sa stal 9. apríla, sa bráni. Podľa ochranky bol pasažier agresívny a hrubý, informuje o tom agentúra AP, ktorá požiadala o vyjadrenie leteckej spoločnosti.

Spoločnosť United Airlines na linku z Chicaga do Louisville predala viac leteniek, než bola kapacita lietadla. Potrebovali prepraviť štyroch svojich zamestnancov. Pri odbavovaní to aerolinky cestujúcim oznámili a zároveň vyzvali prípadných dobrovoľníkov, aby si let za odškodnenie zmenili. Nikto sa však neprihlásil, preto počítač náhodne vybral štyroch ľudí, ktorých spoločnosť vylúčila z prepravy. Dvaja z nich sa bránili a starší lekár Dao sa dostal do divokej potýčky. 

Ako to naozaj bolo

Leteckého dôstojníka Jamesa Longa privolali na medzinárodné letisko po tom, ako palubná posádka hlásila problémy s cestujúcim, ktorý odmietal opustiť lietadlo. Podľa dôstojníka Dao začal okolo seba mlátiť rukami po tom, ako sa ochrankár za ním natiahol, keď odmietol odísť z paluby. "Subjekt zrazu začal okolo seba mlátiť a začal sa biť," hovorí Long. Stratil rovnováhu, spadol a narazil hlavou do operadla. Následne ho dôstojník ťahal, pretože sa lekár odmietol postaviť. 

​Po tom ako sa dostali z lietadla von, mu Dao povedal, že je diabetik. Na to sa postavil a rozbehol späť na palubu kričiac, že ho budú musieť zabiť. Šéf aerolinky Oscar Munoz sa v mene spoločnosti doktorovi ospravedlnil a dôstojníka odstavil mimo službu, uvádza český portál iDnes.cz.  Podľa lekárovho právnika skončil v nemocnici so zlomeným nosom, otrasom mozgu a bez dvoch zubov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy