Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dievčatká (†3) zahynuli v miešačke, ktorú omylom spustili
Zdielať na

Dievčatká (†3) zahynuli v miešačke, ktorú omylom spustili

SICHUAN / Neuveriteľnou tragédiou sa skončila nevinná detská hra. Dve trojročné dievčatká z mesta Guang’an (čínska provincia Sichuan) zomreli po tom, čo zostali na jednej z tamojších stavieb bez dozoru. Hrali sa pri miešačke cementu, pričom v istom okamihu do nej aj vliezli. Práve vtedy ju zrejme omylom spustili. Jedno z dievčat zomrelo na mieste, druhé pri prevoze do nemocnice.

Ako uvádza britský portál Mirror, dievčatká sa vydali preskúmať miestne stavenisko. To už niekoľko dní nikto nestrážil, a tak sa mohli pohybovať prakticky po celom areáli. Dievčatká vyliezli na miešačku, ktorá bola zapojená do siete. Zrejme sa im podarilo spustiť otočné rameno umiestnené vo vnútri stroja. 

Pár desiatok ľudí okamžite spozorovalo, že došlo pravdepodobne k tragédii. Na miesto prišli aj záchranári. Jedno z dievčat zomrelo na mieste, druhé pri prevoze do nemocnice. 

Prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá rieši aj otázku, prečo dievčatá nikto nestrážil, rovnako aj to, prečo nebolo stavenisko ohradené. Či bol medzi dievčatami príbuzenský vzťah, nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy