Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kiska odletel na štátnu návštevu Izraela
Zdielať na

Kiska odletel na štátnu návštevu Izraela

BRATISLAVA / Slovenský prezident Andrej Kiska odcestoval na štátnu návštevu Izraela a pracovnú návštevu Palestíny, ktorá sa uskutoční v dňoch 27. až 30. marca. Do Izraela cestuje na pozvanie prezidenta Reuvena Rivlina.

V rámci oficiálneho programu bude prezident Kiska rokovať s izraelským prezidentom a s predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom o vzájomnej bilaterálnej spolupráci, ako aj o aktuálnych zahranično-politických témach. Počas návštevy Palestíny sa stretne v Ramalláhu s palestínskym predsedom vlády Ramim Hamdalláhom.

Sprevádza ho Lajčák

Slovenský prezident navštívi viaceré významné miesta vrátane pamätníka obetí holokaustu Jad Vašem. Počas návštevy bude okrem iného inaugurovaná Slovensko-izraelská vedecká a inovačná spoločnosť.

Prezidenta SR bude na rokovaniach sprevádzať minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Ďalej ho bude počas cesty sprevádzať delegácia slovenských podnikateľov a zástupcovia slovenských univerzít, vedeckej obce a mimovládnych organizácií.

Hlavným zameraním jeho sprievodného programu je podpora vzájomných kontaktov a konkrétnej spolupráce v oblasti vedy, výskumu, vývoja a inovácií, v čom patrí Izrael medzi svetovú špičku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy