Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladá žena zomrela na rakovinu. Lekári ju domov poslali s liekmi proti bolesti
Zdielať na

Mladá žena zomrela na rakovinu. Lekári ju domov poslali s liekmi proti bolesti

GRAVESEND / Mladá matka Sadie Blackston (†25) z anglického Gravesendu zomrela úplne zbytočne na rakovinu krčka maternice. Keď prvýkrát prišla k lekárovi, odbil ju a neurobil jej vyšetrenie, pretože bola príliš mladá. Domov ju poslal len s liekmi na stlmenie bolesti.

Keď sa na rakovinu neskôr prišlo, bolo už veľmi neskoro. Sadie podstúpila chemoterapiu a rádioterapiu, ale tie už nezabrali. Lekári mohli už len konštatovať, že rakovina je vo finálnej fáze a je smrteľná.

Nechala po sebe štyri deti - Morgana (7), Kenzie (5), Ellisiu (4) a Harveyho (2). Tie za ňou denne plačú. "Bola to milujúca osoba, veľmi dobrá matka, sestra, dcéra, teta a priateľka," spomína na sestru Lizzie Blackston. "Všetci sme milovali Sadie. Nemám slov. Som zničená," dodala.

Pritom stačilo, aby lekári urobili včas vyšetrenie a všetko mohlo dopadnúť inak. Vo Veľkej Británii sa ale stery robia až vo veku 25 rokov. Sadie ale pri prvých zdravotných komplikáciách tento vek nedovŕšila. Verejnosť si myslí, že táto veková hranica by mala byť znížená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy