Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exkluzívne zábery priamo z miesta tvrdých bojov. Takto vyzerá vojna
Zdielať na

Exkluzívne zábery priamo z miesta tvrdých bojov. Takto vyzerá vojna

MÓSUL / Iracká armáda pokračuje v dobývaní západnej časti mesta Mósul, držaného fanatikmi z Islamského štátu. Ich postup monitoruje priamo na mieste aj vojnový reportér a spolupracovník TV JOJ Radan Šprongl. Exkluzívne pre televíziu JOJ nakrútil dobytie ďalšej mósulskej štvrte a reakcie ľudí na príchod armády.

Z juhu mesta Mósul ľudia stále utekajú. Iracká armáda a polícia postupne obsadzujú ďalšie časti mesta. Svoje domovy opúšťajú najmä deti a ženy. Niektorí ľudia však napriek všetkému v meste ostávajú a bojujú o každú ulicu. Samovražední islamisti sa rozhodli, že budú bojovať až do konca.

Priamo na mieste je vojnový reportér Radan Šprongl, ktorý spovedal aj miestnych obyvateľov. Vysvetlili mu, ako boje prebiehajú. Ulica, na ktorej stáli počas rozhovoru, bola oslobodená len pred pár hodinami. Rerportérovi sa priznávajú, že počas vlády Islamského štátu vládol všade strach, kedykoľvek mohli zomrieť. "Bolo to ťažké. Veľmi ťažké, ale teraz je to už všetko za nami. Na všetko sme zabudli, keď dorazila armáda," opisuje radostné pocity obyvateľ oslobodenej štvrte. Nedá sa povedať, ako dlho ešte boje potrvajú, bojuje sa skutočne o každú ulicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy