Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena má 81 rokov. Bloguje a vyvíja mobilné aplikácie
Zdielať na

Žena má 81 rokov. Bloguje a vyvíja mobilné aplikácie

TOKIO / Stereotypy o dôchodcoch, ktorí sa nevyznajú v moderných technológiách, búra 81-ročná Japonka Masako Wakamij. Tá sa v šesťdesiatich rokoch naučila pracovať s počítačom a teraz svetu predstavila vlastnoručne naprogramovanú mobilnú aplikáciu. Napísal to britský server The Daily Mail.

Wakamij, ktorá celý život pracovala v banke, si prvý počítač kúpila v šesťdesiatich rokoch. Potom, čo si ho sama zostavila a pripojila k internetu, sa zapísala do online počítačového klubu.

Keď sa potom v znalosti počítačových technológií zdokonalila, začala v programe Excel s pomocou vzorcov vytvárať mnohofarební umelecké diela, píše Daily Mail.

Jednoduchú hru s názvom Hinadan, ktorá je zadarmo k dostaniu v obchode Applu, Wakamij vyvinula k japonskému Sviatku bábik. Ten krajina oslavuje 3. marca, kedy Japonci na červenú prikrývku vystavujú sadu bábik, ktoré ich majú ochrániť pred zlými duchmi. Programovanie ale nie je jediná činnosť, ktorej sa čulá starenka venuje. Okrem toho tiež píše blog, kde zdieľa fotografie z ciest a učí ostatných svojmu excelovému umeniu, a prednáša verejnosti o aktívnom starnutí.

Pred pár mesiacmi zomrela najstaršia žena na svete. Dožila sa 117 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy