Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý vodič vrazil do ľudí na karnevale, hlásia najmenej 28 zranených
Zdielať na

Opitý vodič vrazil do ľudí na karnevale, hlásia najmenej 28 zranených

Zdroj: REUTERS/Shannon Stapleton

NEW ORLEANS / Najmenej 28 ľudí utrpelo v sobotu vážne zranenia v americkom meste New Orleans, keď auto vrazilo do davu, ktorý sa prizeral karnevalovému sprievodu. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Incident sa stal v sobotu večer miestneho času v v historickom centre amerického mesta New Orleans. Televízia CNN uviedla, že muž s dodávkou najprv narazil do dvoch áut a potom do davu divákov, ktorí prizerali na fašiangový sprievod.

"Domnievame sa, že podozrivý bol pod silným vplyvom alkoholu," uviedol šéf miestnej polície Michael Harrison.

Terorizmus

Okolnosti incidentu neboli bezprostredne jasné, avšak vyšetrovatelia vylúčili teroristický motív.

Polícia vzala do väzby jedného muža podozrivého z vedenia motorového vozidla pod vplyvom omamnej látky.

Podľa riaditeľa záchrannej služby bolo zranených 28 ľudí, z toho 21 osôb bolo hospitalizovaných. Zdravotný stav piatich ľudí je vážny. Medzi zranenými sú aj malé deti," píše agentúra Reuters.

​Druhý prípad za 24 hodín

Nešťasie sa stalo počas slávnostného sprievodu Krewe of Endymion. Ten prechádza veľkému New Orleanskému karnevalu Mardi Gras, ktorý sa bude konať na budúci týždeň.

Podobný incident sa stal v sobotu popoludní v nemeckom Heidelbergu, kde tridsaťpäťročný muž narazil s osobným autom do skupiny ľudí na chodníku a tri osoby zranil. Sedemdesiattriročný Nemec svojim ťažkým zraneniam v nemocnici podľahol. Podľa polície išlo o čin psychicky narušeného človeka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy