Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na festivale sa vyše 20 ľudí predávkovalo drogami
Zdielať na

Na festivale sa vyše 20 ľudí predávkovalo drogami

MELBOURNE / Počas sobotňajšej noci sa v austrálskom Melbourne konal festival tanečnej hudby. Viac ako dvadsať návštevníkov sa tu predávkovalo ale drogami a skončilo v priľahlých nemocniciach. Mnohí z nich sú v kritickom stave.

Zdravotníci poskytli pomoc 25 účastníkom Electric Parade Music Festivalu, z toho 22 ľudí skončilo v rôznych nemocniciach v Melbourne. Mnohí z nich sú v kritickom stave.

Predstaviteľ úradu verejného zdravotníctva štátu Victoria Paul Holman uviedol, že ľudia na podujatí predávali značné množstvo drog, s čím bolo spojené vysoké riziko úmrtí. „To, že v sobotu nedošlo k žiadnym úmrtiam, je v prvom rade šťastná náhoda," vyjadril sa Holman. „Ide o najvyšší počet predávkovaní na hudobnom podujatí v ostatnom čase," dodal. Väčšina ľudí, ktorí sa predávkovali, užili drogu GHB, známu aj ako tekutá extáza. Miestna televízia ABC informovala, že polícia zadržala na festivale viac ako 40 ľudí.

Ani najväčší slovenský hudobný festival sa v roku 2015 nedopadol pre mnohých návštevníkov práve najlepšie. Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy