Zvieratá pravdepodobne nikdy nevideli slnko, žili v malých kotercoch plných exkrementov a špiny, bez akejkoľvek veterinárnej starostlivosti, dehydrované a nedostatočne vyživované. Manželia Isabella a Roman G. sa živili ich chovom a predajom. Veterinár, ktorý bol k zásahu prizvaný, sa vyjadril, že ešte nikdy také otrasné podmienky nevidel. Pre nehygienické podmienky, v ktorých zvieratá žili, bolo mnoho z nich chorých a našli aj mŕtve zvieratá v kotercoch, no aj v škatuli určenej zjavne špeciálne na zdochliny, ktorá stála v rohu miestnosti. Zvieratá boli nielen v príšernom fyzickom stave, ale aj ich psychika je poznačená. Manželia chovali "trendové" rasy ako francúzskych buldočkov, jorkšírov, bullteriérov, maltézákov, shi-tzu, kólie, ale aj nórske lesné mačky.

Manželia mali mať povolenie na chov hospodárskych zvierat, aj to im však po odhalení odobrali. V prípade aktuálne prebieha trestné konanie. Niektorých psov dajú ochranári postupne na adopciu, iní budú potrebovať viac času, aby ich dostali odborníci fyzicky, ale najmä psychicky do poriadku. Ide o zatiaľ najväčšiu množiareň, akú v Poľsku objavili. Ochranári apelujú na ľudí, aby si nekupovali psov z neznámych chovov. Pár ušetrených eur pri výhodnejšej cene za zviera ponúkané cez inzerát môže znamenať, že pes bol chovaný v podobnom "pekle", ako psy z Poľska. Navyše, neskôr sa u týchto psov môžu objaviť genetické chyby, z ktorých plynú vážne ochorenia, či psychické problémy.

Na Slovensku už tiež odhalili viacero množiarní, no ochranári odhadujú, že to je len zlomok z celkového počtu naďalej fungujúcich. Aktuálne majú v najbližších dňoch poslanci národnej rady hlasovať o návrhu novely zákona z dielne SaS, ktorú poslanci v októbri posunuli do druhého čítania. Právna úprava má mať vplyv na kontrolu množenia psov a ustanoviť podmienky chovu za účelom ich množenia.