Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodina prežila kolíziu lietadla na Aljaške, zachránili ju po 30 hodinách
Zdielať na

Rodina prežila kolíziu lietadla na Aljaške, zachránili ju po 30 hodinách

ALJAŠKA / Tri generácie jednej rodiny porozprávali o hroznom momente, keď po kolízii lietadla stroskotali na Aljaške. Tridsať hodín prežívali v mraze.

Pilot Josh Smith povedal televízii KTVA, že letel so svokrom a 12-ročnou dcérou domov do Kennai z Lake Hood letiska, keď sa lietadlo dostalo do problémov, píše the Sun.

Rodinu vzal okľukou cez hory, pozrieť si scenériu, ale zlé počasie sa podpísalo na tom, že skúsený pilot stratil kontrolu nad lietadlom. Josh sa snažil pristáť na malej pristávacej dráhe na horskom hrebeni blízkosti Chakachatna River, kde úspešne pristál už niekoľkokrát predtým. Na dráhe bolo ale príliš veľa snehu a lietadlo sa otočilo, keď prichádzalo k zemi. Rodina potom uviazla na hrebeni na 30 hodín, až kým ju záchranári z The Coast Guard Air Station neprišli vyslobodiť.

Josh, jeho 72-ročný svokor a dcérka mali len niekoľko spacích vakov, aby sa zahriali a malý oheň. Josh povedal televíznej stanici KTVA: "Mali sme jedlo a len minimum prostriedkov, ako zostať v teple. Zostali sme vnútri letúna, aby sme mali teplo, len schúlený v našich spacích vakov."

Záchranné tímy sa viac ako deň snažili nájsť rodinu a nakoniec uspeli. Posádka vrtuľníka si všimla svetlicu, ktorú Josh uchoval pre prípad núdze.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy