Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Leva pripravovali na nakrúcanie filmu, zaútočil
Zdielať na

Leva pripravovali na nakrúcanie filmu, zaútočil

TOKIO / Takmer tragédiou sa skončilo nakrúcanie filmu v Japonsku. Lev, ktorého chceli použiť v jednej zo scén začal byť agresívny a keď ho pripravovali na scénu zaútočil. Dvoch ošetrovateľov zranil ťažko, viacerí utrpeli miernejšie poranenia. Aktivisti upozornili na zlé podmienky, v ktorých zvieratá držali.

Krotitelia netušia, čo mohlo útok leva vyprovokovať. Napadol ich práve vo chvíli, keď ho čistili a pripravovali na ďalšiu scénu. Nachádzal sa v klietke a touto procedúrou prešiel predtým už viackrát. Na ľudí aj kamery bol zvyknutý. Ošetrovatelia boli síce ostražití, no s takým útokom nepočítali. Dvom z nich ťažko poranil tvár a ruky, ďalších zranil ľahšie. 

"Zisťujeme, či spoločnosť dodržala podmienky, nevyhnutné na chovanie takýchto šeliem. Zaoberá sa tým polícia." povedal zástupca úradu za práva zvierat Hideki Maruyama. Desaťročný leví samec po útoku z klietky ušiel a trvalo takmer hodinu, kým ho zneškodnili. Spoločnosť, ktorá dodáva zvieratá na filmovanie vlastní 15 levov a ďalších cez 300 zvierat. K incidentu sa zatiaľ nevyjadrila, nakrúcanie prerušili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy