Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zervosová podala na Trumpa žalobu za urážku na cti
Zdielať na

Zervosová podala na Trumpa žalobu za urážku na cti

NEW YORK / Jedna z desiatich žien, ktoré predtým obvinili nastupujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa zo sexuálneho obťažovania, na neho v New Yorku podala žalobu za urážku na cti. Nepravdivých a nactiutrhačských výrokov sa podľa nej budúci šéf Bieleho domu dopustil vo svojich vyhláseniach, keď v októbri obvinenia zo sexuálneho obťažovania odmietal. Trumpova hovorkyňa označila obvinenia uvedené v žalobe za absurdné.

Žalobu podala Summer Zervosová, ktorá sa kedysi zúčastnila Trumpovej televíznej reality šou The Apprentice (Učeň). Žaloba sa zakladá na politikových komentároch na volebnom zhromaždení v Charlotte. Niekoľko hodín po tom, čo ho Zervosová obvinila zo sexuálneho obťažovania, tam Trump podľa žaloby naznačil, že tak urobila "pre svoju osobnú slávu, finančné dôvody a za politickými účelmi". Podľa žaloby tak utrpela povesť, česť a dôstojnosť Zervosovej.

Sama Zervosová na tlačovej konferencii v Los Angeles v utorok podľa agentúry Reuters uviedla, že po Trumpovi, ktorý sa svojej funkcie ujme už v piatok, požaduje ospravedlnenie.

 Pobozkal ju bez dovolenia

V žalobe sa uvádza, že Trump v decembri 2007 Zervosovú pobozkal bez jej dovolenia v jeho newyorskej kancelárii. Ďalší incident sa podľa dokumentu stal v jednom hoteli v kalifornskom Beverly Hills, kde ju počas pracovného pohovoru Trump pobozkal, obchytkával na prsiach a pokúšal sa ju zvaliť na posteľ.

V priebehu kampane sa dostala na verejnosť nahrávka z roku 2005, kde Trump s použitím vulgárnych výrazov opisuje, ako sa pokúšal mať sex s vydatou ženou a ako ho ženy nechávajú, aby ich bozkával a obchytkával, pretože je slávny. Nový americký prezident sa za tieto svoje slová ospravedlnil a vtedajšiu rozpravu prirovnal k mužskému táraniu v šatniach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy