Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: V Českej Třebovej sa počas zápasu prepadla strecha športovej haly
Zdielať na

VIDEO: V Českej Třebovej sa počas zápasu prepadla strecha športovej haly

ČESKÁ TŘEBOVÁ / V Českej Třebovej sa v sobotu večer počas florbalového turnaja prepadla strecha novootvorenej športovej haly. Na mieste zasahovali zložky integrovaného záchranného systému. Podľa policajnej hovorkyne Pardubického kraja Lenky Vilímkovej sa incident zaobišiel bez zranení.

V športovej hale v Českej Třebovej, ktorej strecha sa v sobotu večer zrútila, bolo pred pádom podľa usporiadateľov 80 ľudí. Hoci pád konštrukcie strechy bol pomerne rýchly, všetkým sa podarilo z haly vybehnúť, povedala Renáta Typlová, predsedníčka florbalového klubu Orlická-Třebovská, ktorý v hale spoluorganizoval turnaj krajských dorasteneckých výberov. Dvaja účastníci turnaja utrpeli pri úteku z haly drobné zranenia, záchranná služba ich odviezla na chirurgickú ambulanciu do Ústí nad Orlicí.


Jeden dostal pri úteku dverami do holene, druhý spadol a rozsekol si koleno, popísal zranenia šestnásťročných chlapcov hovorca záchrannej služby Pardubického kraja Pavel Svoboda.

"Konštrukcia sa začala rúcať odzadu postupne do plochy. Tie trámy sa prepadli smerom do ihriska, zosypalo sa to ako kôpka z kariet. Išlo to rýchlo, priestor uniknúť tam našťastie bol," povedala Typlová. Podľa nej jeden z divákov pred pádom konštrukcie cítil, ako padajú guličky polystyrénu. "Potom bolo počuť puknutie tých trámov a zrazu sa to začalo diať, najskôr vybehli ľudia z tribúny, potom ďalší," povedala predsedníčka.

Šialené

Typlová sa v čase pádu strechy vracala do haly. "Zrazu proti mne bežali ľudí a volali, že padá strecha. Tak som šla k oknu, kde sa dá pozrieť do haly, a videla som to. Bolo to šialené," povedala.

Podľa usporiadateľov boli v hale pred pádom strechy na ploche odhadom štyri desiatky ľudí, ďalších 20 boli usporiadatelia a zvyšok diváci. Turnaja sa zúčastnilo osem tímov z niekoľkých regiónov, hráči boli vo veku od 15 do 16 rokov. "Riešili sme náhradný variant, ale nepodarilo sa nám nájsť v regióne vhodnú voľnú halu. Preto sme turnaj zrušili, teraz sa bude na komisii riešiť, či sa to bude dohrávať," povedala Typlová.

Strecha haly sa zrútila pred 21:00. Halu nechal postaviť za 58 miliónov korún Pardubický kraj, skolaudovaná bola 2. januára. Hala stojí v areáli Vyššej odbornej školy a Strednej školy technickej v Českej Třebovej. Okrem študentov mali halu využívať aj športové kluby zamerané na florbal, volejbal a basketbal. Nová hala má obdĺžnikový pôdorys s rozmermi približne 51x26 metrov. V zázemí vzniklo šesť šatní, dohromady pre 72 športovcov, a sprchy. Telocvičňu stavala firma Profistav Litomyšl.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy