Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Istanbulu: Pietna akcia za zastrelené nevinné obete
Zdielať na

Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Istanbulu: Pietna akcia za zastrelené nevinné obete

ISTANBUL / Kým turecká polícia naďalej pátra po mužovi, ktorý v istanbulskom klube Reina zastrelil počas novoročných osláv 39 ľudí, pred klubom v týchto chvíľach prebieha pietna akcia. Prišli sem Turci i turisti, aby vzdali hold obetiam tohto krvavého masakru. Na mieste je aj reportér televízie JOJ Rasťo Striško s Tomášom Szabóm.

V noci na utorok vykonala protiteroristická jednotka v Istanbule raziu, informovala agentúra DPA. Turecké úrady medzitým zverejnili nové fotografie podozrivého. Podľa niektorých médií jeho totožnosť už poznajú, nechcú ju ale zverejniť. Medzi zadržanými osobami by ale podľa nich mala byť i manželka i deti podozrivého, s ktorými do krajiny priletel v novembri. 

Turecké úrady zverejnili taktiež video, na ktorom sa podozrivý nakrúca na jednom z istanbulských námestí. Kedy nahrávka vznikla ale nie je jasné. 

Novoročný teroristický útok v istanbulskom klube si vyžiadal 39 obetí, väčšinu z nich tvoria turisti z blízkovýchodných krajín. Napríklad Spojené arabské emiráty svojich občanov dnes varovali, aby do Turecka nejazdili. K atentátu sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy