Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred smrťou ma zachránil syn, hovorí sólista zboru
Zdielať na

Pred smrťou ma zachránil syn, hovorí sólista zboru

MOSKVA / Na palube lietadla Tu-154 ruského ministerstva obrany, ktorý sa v nedeľu zrútil do Čierneho mora pri Soči, boli takmer všetci členovia speváckej časti Alexandrovova armádneho súboru piesní a tancov s výnimkou troch sólistov.

Povedal to agentúre TASS jeden zo spevákov súboru Vadim Anaňjev. Nebol si ale istý, či na vystúpenie do Sýrie leteli aj členovia a členky tanečného súboru. "Narodilo sa mi dieťa, teraz máme v rodine tri malé deti, a tak som išiel za vedúcim súboru a požiadal som, aby som smel zostať (doma). Okrem toho sa zajtra malo konať vystúpenie, a tak rozhodli, že doma zostanú ešte sólisti Valerij Gavva a Boris Đakovo. Všetci ostatní zo zboru leteli," povedal Anaňjev.

Dodal, že z hudobného orchestra mali letieť len hráči na harmoniky a balalajky. Podľa zoznamu, zverejneného ministerstvom obrany, bolo na palube lietadla 64 členov slávneho súboru, vrátane jeho riaditeľa a umeleckého šéfa, generála Valerija Chalilova. Súbor mal podľa TASS v súčasnosti 186 členov, vrátane deviatich sólistov a 64 spevákov v mužskom zboru, 38 členov orchestra a 35 tanečníkov a tanečníc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy