Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Takto cestoval Amri z Nemecka do Talianska
Zdielať na

Takto cestoval Amri z Nemecka do Talianska

PARÍŽ / Tunisan Anis Amri, ktorý sedel zrejme za volantom poľského kamióna, keď s ním vošiel v pondelok 19. decembra do davu ľudí na jednom z vianočných trhov v Berlíne, pričom usmrtil 12 a zranil niekoľko desiatok ďalších ľudí, sa vo štvrtok 22. decembra nachádzal vo francúzskom Lyone, kde si zakúpil cestovný lístok na vlak do Talianska, kam pokračoval cez Chambéry.

S odvolaním sa na nemenované vysokopostavené zdroje z francúzskeho rezortu vnútra o tom informoval nedeľník Journal de Dimanche.

Podľa mediálnych informácií sa príslušný cestovný lístok našiel pri kontrole vecí eliminovaného Amriho.

Francúzsky minister vnútra Bruno Le Roux v piatok večer potvrdil pokračujúce vyšetrovanie kauzy s cieľom objasniť presne fakty. K predpokladanej trase Tunisana na francúzskom území sa však nevyjadril. "Vyzývam k maximálnej opatrnosti s ohľadom na informácie, ktoré momentálne kolujú," formuloval.

Talianske médiá v piatok informovali, že Anis Amri pricestoval do Turína z francúzskeho mesta Chambéry, aby následne pokračoval do Milána, kde ho policajná hliadka chcela podrobiť rutinnej kontrole dokumentov, avšak Amri bez váhania vytiahol pištoľ a na mužov zákona začal strieľať. Pri prestrelke policajti predpokladaného teroristu usmrtili, jeden z nich utrpel zranenia, ktoré však nepredstavujú ohrozenie jeho života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy